Избор на робот прахосмукачка

Стигнали сте до момента, в който сте взели решението да притежавате робот прахосмукачка. Това е първата крачка, втората е какъв модел да е –  марка, с моп, без моп и т.н. Предлагаме Ви да си отговорите на няколко въпроса и така по-лесно ще стигнете до модела. Както се казва, в информацията се крие истината.

Преди да стигнем до разликите между моделите, нека Ви кажем кои са приликите. Всичко роботи прахосмукачки притежават следните характеристики: база за сазамозареждане, контейнер за боклук с филтър (за многократна употреба), една или две странични четки, вакуум (измерва се в Pa), сензори против падане от стълби и сензори против блъскане.

Кой робот е подходящият за Вас?

  1. Определете си бюджет. Хубаво е да търсите най-доброто в най-подходящия за Вас бюджет. Скъпото не винаги е най – доброто. Имаме много качествени бюджетни модели. Ето някои от тях ТУК! 
  2. С миещ моп или без моп? Мопът е независима функция на робота прахосмукачка. Като цяло не е никак лошо, но не очаквйте да измие засъхнали от миналата година петна 😉 Някои модели с моп са по-добри от други. Такъв например е ZACO ilife A9S . При него мопът има лека вибрация и се получава повече търкане.
  3. С централна четка или без централна четка? Ако имате куче и нямате килим, си вземете робот без централна четка. Истинско облекчение е да не се занимавате с този аксесоар. Ето някои от най-добрите такива модели – EUFY G10, ZACO iLife V85, Mamibot PetVac 280. Ако имате куче и килим, задължително изберете модел с централна четка. Тук изборът е много голям.
  4. Относно навигацията (начинът, по който се движат в пространството). Съществуват няколко вида навигации – с камера, с лазер, жироскоп, комбинирани или напълно случайни. Камерата и лазерът се водят най-добрите, като идеята им е да почистват методично повече помещения накуп без да се изгубят в тях, също така са подходящи за квадратури над 150 кв.м.  Ако почиствате под тази квадратура, можете да заложите на по-проста навигация. Ето някои от роботите със смарт навигацияMamibot Exvac 880,  Zaco A9s, Exvac 680
  5. Мощност. Силата на вакуума при роботите се измерва в паскали (Pa), като варира между 800 Pa и 2200 Pa. Силен вакуум, над 1500 Pa, e необходим при по – силно замърсяване, наличие на килим + домашен любимец. Ето някои модели с вакуум над 1500 Pa – EUFY Robovack 35CEUFY Robovack  G10, Mamibot Exvac 660, Mamibot Exvac 680s, EUFY Robovack L70, Roomba S9.
  6. Приложение за телефон. В повечето случаи приложението върши работата на дистанционно, а можете да видите откъде е минал. При някои модели обаче е важно да го има, ако искате да ползвате всички екстри на определен робот. Какви екстри ще кажете? Не искате робота да се качва на килима при моп функция, ограничавате го виртуално през приложението. Такъв е EUFY Robovack L70, Или искате да му посочите кое помещение да почисти – Neato D6 
  7. Батерия. Новите роботи са с литиево – йонни батерии. Стандартно са 2600 mAh, има и 5000 mAh. 2600 са напълно достатъчни за един стандартен дом до 150 кв.м.

В Робополис се стараем да консултираме според индивидуалните потребности. Ако Ви изникват още въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker