Роботът за басейн ще Ви спести пари за труд, ток, вода и препарати. Ще Ви спести и много главоболия!

Ще Ви направи и много по-независими!
Много от предимствата на роботите за почистване на басейн са очевидни, но има и някои скрити, дори за хората с дългогодишен опит с поддръжката на басейна си.
Защо е далновидно да имате робот за басейн? Ако имате басейн, а нямате робот за него, причината вероятно е, че сте страхотни педанти и големи ентусиасти в почистването, но най-вече, че не оценявате собсвения си труд в парично изражение… С това, горе-долу, се изчерпват почти всички причини да нямате робот за почистване на басейн… Колкото и невероятно да Ви изглежда, но причината да нямате робот за басейн не може да бъде финансова. Тъй като, ако го нямате, Ви излиза по-скъпо, доказано по-скъпо!
Роботът за басейн ще Ви спести много главоболия от поддръжката на басейна, без да е необходимо вече да сте така активно ангажирани с това не толкова атрактивно мероприятие или без да е необходимо да ангажирате друг. Защото, когото и да ангажирате с почистването на басейна Ви, ще трябва да му се отплащате с пари, с услуги и т.н. И ще Ви струва пъти повече в дългосрочен план, отколкото ако направите еднократен разход за робот. Трудът е голям фактор и още със сметката за труда излизат сметките, но с него далеч не се изчерпват нещата.
Отделно, при нормална филтрираща система, изградена за басейна Ви, Вие ще спестите пари за ток, вода и препарати. Защо ли? Ами просто защото ще почиствате филтъра си с обратна тяга много по-рядко, което значи, че ще доливате и вода много по-рядко, което пък значи, че ще ползвате и по-малко химия за басейна си. Необходимостта от филтриращата Ви система на басейна няма да отпадне разбира се. Но ще отпадне нуждата да се пуска толкова често, т.е. и толкова скъпо…  Една филтрираща система е с мощност 1.5-2 киловата, а един робот за басейн с мощност 300-400W. Роботът ще обере с нисък разход голяма част от мръсотията в басейна и ще помогне на филтриращата система да обере останалото, което ще е само най-финните частици. Колкото по-често пуснете робота, за сметка на филтриращата система, с толкова разходите Ви за ток ще паднат. А токът и той стана голям фактор отскоро…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.