Hobot 298

Хобот 298

Hobot 298 – робот за прозорци с пулверизатор.

Най-после: първият робот за прозорци в света, който ще пръска автономно, естествено от ХОБОТ
Много отдавна производителят на най-добрите роботи за прозорци в света ХОБОТ замисляше как да подобри и автоматизира още повече работата на роботите си. И така се роди Hobot 298 от инженерния им екип. Всъщност да се каже, че Х298 е първият робот в света, който автономно пръска течност по стъклото, няма да бъде съвсем точно. Но за Европа /ЕС/ ще бъде съвсем вярно. Преди около 6-7 години когато Хобот имаха само модела си Х168 за ЕС, те вече бяха разработили и модел с пръскане Х110, но той нямаше СЕ сертификат и се продаваше само в Азия. Разбира се този стар модел не може да се сравнява по нищо със задаващия се доминатор Hobot 298 на който производителят толкова много залага.
Hobot 298 на пръв поглед изглежда се е вмъкнал в черупката на Х268 и Х288, дори парцалите му са същите. Въпреки това в него има 3 подобрения, които са впечатляващи, защото и трите технически характеристики се срещат за пръв път сред роботите за почистване на стъкла, независимо от кой производител.
Нека започнем с на пръв поглед най-маловажното: само технически запознатите знаят, че не е никак маловажно това, че основният електромотор на Хобот 298 е безчетков, което му гарантира по-дълъг живот. Второ, благодарение на автономно нагласящ се пневматичен моп, роботът е способен да работи и върху грапави повърхности. Край вече с курешките от гълъбите. И трето, Хобот 298 ще впръсква вода върху прозореца с помощта на ултразвукова помпа, която ще пулверизира течността на изхода от контейнера. Иначе и откровено казано, този контейнер не е с голяма вместимост, но икономичният начин на впръскване гарантира нормалното експлоатиране на робота с почистване на прозорец след прозорец.
Разбира се, новият модел идва и с “по-добра” цена. По предварителни данни от производителя, тя ще от порядъка на 360-400 евро, така че по-старите модели няма изведнъж да изчезнат от полезрението ни.

 

-35%
499.00 лв.

8 thoughts on “Hobot 298

 1. анонимен says:

  Закупих HOBOT 298 /син/ – работи чудесно!!
  Микрофибърните кърпи за HOBOT 268 същите ли са, като за HOBOT 298?
  Има ли техническа разлика между синя и жълта кърпа или е само естеттическа?

 2. Неделчо says:

  Здравейте!
  Бихте ли информирали какви са цените на:
  1. допълбително течност;
  2. допълнително кърпички/подложки;
  Поздрави!

 3. анонимен says:

  Здравейте!
  Бихте ли информирали какви са цените на:
  1. допълбително течност;
  2. допълнително кърпички/подложки;
  Поздрави!

 4. Магдалена says:

  Здравейте! Коя е страната производител на Hobot 298? Имате ли ги вече в наличност? Благодаря

  • robopolis says:

   Здравейте! Hobot са тайванска марка. Роботите ще бъдат в склада ни на 26.06 – 27.06 – сряда/четвъртък

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.