Irobot – класиката в роботизираните прахосмукачки

iRobot Roomba 966 прахосмукачка робот

iRobot – плюсове и минуси

iRobot е нещо като iPhone. И не нещо, ами същото, просто в друга категория. Всеки донякъде запознат би казал, че iRobot си е черешката на почистващите роботи. За съжаление те не предлагат хибридни модели.  Въпросът с iPhone е  дали човек да даде толкова пари за него или да не си вземе по-евтин с подобни технически параметри. По същия начин стои въпросът и с iRobot.
Ако внимателно разгледаме техническите характеристики на всички актуални серии на Ай робот, а именно roomba 6та серия, roomba 8серия и румба 9та серия, няма как да не съзрем някои недостатъци и други разминавания между твърде висока цена и технически характеристики. Така например, 6та серия, която е иначе доста надеждна, ѝ липсва елементарен хепа филтър. Всички други марки в този ценови диапазон са снабдени с хепа филтри.
Само 9та серия имат умно поведение. 8ма серия е странно скъпа, за това което ни предлага производителят като технически параметри. По-добре дайте още пари, но купете 9та серия, безспорно си заслужава. Отделно, производителят ни предлага и модел за мокро почистване braava 240 джет и braava 390. Те обаче са много далеч от конкуренцията на HOBOT LEGEE или MONEUAL. Вторите са може би най-добрата марка в роботите за мокро почистване. iRobot не предлагат никакви хибридни роботи за комбинирано мокро и сухо почистване, което е досадно, тъй като това е най-търсеният вид робот на пазара.
Т.е. когато вземете решение да купите именно iRobot, е добре да знаете предимствата му и недостатъците му. Роботът може да работи много дълго време, надежден и качествен продукт, ще изглежда като смачкан боклук след 15 години, но дори когато го изхвърлите, вероятно няма да е развален. В рамките на едни и същи пари съдържанието на кутията iRobot винаги е най-скромно спрямо другите марки, които винаги слагат допълнителни филтри четки, мопове, имат дистанционни и прочее. Разбира се ако искате да кажете на някой, че имате робот, само с iRobot можете да направите впечатление. Друга известна марка няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.