Избор на прахосмукачка – робот

iRobot Roomba 681 прахосмукачка робот

На българския пазар вече има голямо разнообразие от почистващи роботи. Това леко затруднява потребителя в избора на подходящ такъв. В следващите няколко реда ще се опитаме да Ви улесним в тази задача..

В Robopolis предлагаме най-доброто на пазара, а и обновяваме непрекъснато гамата си.

Марките за прахосмукачки роботи, които предлагаме в момента, са iRobot, Moneual, Mamibot, LG и Proscenic.

Избор:

Ако имате малко помещения можете да се спрете на моделите iRobot roomba 605, iRobot roomba 616, моделите на iLife, Mamibot.  Ако искате роботът да има и моп, разгледайте моделите Mamibot PreVac 650Proscenic Suzuka, Perla, Monaco.

Искате литиево – йонна  батерия, отложен старт и виртуална стена. Вземете iRobot roomba 681. А с irobot roomba 696 ще имате и приложение за телефон.

Ако искате да почиствате повече помещения и да имате HEPA филтри, можете да се спрете на модел iRobot roomba 782, LG или roomba 886

800 серия на iRobot идва с по-силен вакуум и екстрактори(вместо четки, обслужват се по-лесно).

Имате повече от 3 стаи и искате да ги чистите наведнъж, всеки един модел Neato ще Ви свърши работа, както и irobot roomba 966 или 980

iRobot

Моделите на iRobot се делят на серии: 600, 700, 800 и 900.

iRobot серия 600

Моделите roomba 605 и roomba 616 са базови и бюджетни. Ако имате апартамент до 90 кв.м и ще местите робота от стая в стая, то всеки един от тези два модела ще Ви свърши работа. Те са без отложен старт и нямат виртуални стени. Подходящи са за всякакви повърхности, филтрите са микрофибърни, работят с батерия тип Ni-MH.Новите модели от серия 600 – roomba 681  и roomba 696, вече са с Литиево-йонна батерия и променена визия. И двата модела вървят с виртуална стена с функция “Купол”, могат да се програмират за определен ден и час, а roomba 696 има и приложение за телефон. За по-качествено почистване тези два модела е най – добре също да не се пускат в повече от две стаи наведнъж.

iRobot серия 700

В тази серия е останал само един модел – roomba 782. Този робот е с виртуална стена с функция “Навигатор”. Работи с батерия тип Ni-MH. Може да почиства две помещения едно след друго или така нареченото почистване „Room to Room“. iRobot roomba 782 е HEPA филтри. Двойният AeroVac®  филтър улавя и най-фините частици прах и цветен прашец, като предпазва страдащите от алергии. Roomba 782 разполага и с отложен старт. Четките и силата на вакуума са същите като при моделите от 600 серия.

iRobot серия 800

Какво е по-различно в серия 800 – 5 пъти по-силен вакуум, гумени екстрактори(по-лесно се обслужват), по-тих и с нов контейнер с HEPA филтър. В тази серия моделите са roomba 866, roomba 896 и roomba 886.

iRobot roomba 866 е базовият модел на 800 серия. Има отложен старт(програмиране 7 пъти в седмицата), подходящ е за апартаменти до 120 кв.м, тук почистването отново най-добре да се осъществява стая по стая. Ако имате 4 помещения, най – добре е да ги почиствате отделно. Не е необходимо да зареждате робота между почистванията на отделните помещения, ако не се е изхабила батерията( батерия тип Ni-MH.)

iRobot roomba 896 идва с литиево – йонна батерия, в добавка има и виртуална стена с функция “Купол”. Препоръчителното ползване е като при roomba 866

iRobot roomba 886 работи с батерия тип Ni-MH. Този робот е с виртуална стена с функция “Навигатор”.  Може да почиства две помещения едно след друго или така нареченото почистване „Room to Room“.

iRobot серия 900

Навигационна система с визуална локализация iAdapt 2.0, приложение за телефон, литиево – йонна батерия, почиства до 185 кв.м. Почиства от стая в стая без да е необходимо да има “Навигатори”. Roomba от 900 серия ще се върне на зарядната станция, ако е необходимо; ще презареди батерията и ще продължи почистването от същото място, до което е стигнала преди междинното презареждане. Когато завърши почистващия цикъл, тя ще се върне отново на зарядната станция.

Тук моделите са roomba 966 и roomba 980. Разликата между тях е, че roomba 980 има функция “carpet boost”(засилва  вакуума на килими). И в двата модела има виртуална стена с функция “Купол”

СРАВНЕТЕ МОДЕЛИТЕ НА IROBOT
LG

Прахосмукачка робот LG HOM-BOT VR64702VLM с приставка моп. LG са по-тихи от останалите, навигират се чрез камера. Мопът е сух и служи за полиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.