Тенденции при роботите косачки през 2022. Ambrogio се утвърждава като лидер в иновациите!

През сезон 2022 тенденция, която най-лесно може да се прогнозира и вече се откроява ясно е, че ще има значително покачване на цените спрямо сезон 2021, така че за хората, които са обмисляли покупка, чакането вече изобщо не е уместно. Някои модели все още държат цени от 2021 година и не са актуализирани.
Отделно, в световен мащаб в иновациите продължава търсенето на модели, които не изискват монтаж на периметриален кабел. Тези модели са така наречените продажби от типа ‘направи си сам’. Италианският производител отдавна има такъв модел Ambrogio L60, но той има два недостатъка, които възпираха хората да купят именно този модел. Единият е малката квадратура, която покриват. Ambrogio L60 има два модела: L60 Elite и L60 Elite S+, като първият е едва за 200 кв.м. площ, а вторият, с двойно по-мощна батерия, за до 400 кв.м. Отделно моделът няма и собствена база за самозареждане.
Новият модел Ambrogio Twenty ZR определено няма проблемите на L60. ZR има и база, и възможност да коси до декар тревна площ. Към недостатъците му можем да сложим, че е над 2500,лв и че моделът не е подходящ за сложни терени с много препятствия в двора.
Изводът е, че дори и към днешна дата, моделите с кабел остават най-надеждните и еднократната инсталация не трябва да Ви притеснява, тъй като ако е извършена от нас, това гарантира и че ще не просто роботът ще тръгне, а и че ще бъде окосено навсякъде, което е крайната цел на занятието.
Моделите Ambrogio L25 и L29, съответно и при двата модела има вариации на Deluxe и Elite също следват основна тенденция при роботите косачки, която пък се налага от потребителите,  а именно, че хората предпочитат робот, който да е на база с четири колела. Моделите, които са на 3 колела лека полека излизат от производство, тъй като по-малко се поръчват.
Единственото нещо, което няма да видите при Ambrogio през 2022 година е евтин скапан неработещ модел, с който да се залъжете, макар и за кратко, че изобщо правите нещо по въпроса с косенето… По-добре прескочете този етап. Косенето на трева не е хоби и няма да стане евтино, освен ако не сте голям ентусиаст с ръчна коса. Добре е да се информирате надлежно преди да дадете 1500,-лв за косачка, от която изобщо няма да останете очаровани…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.