Mamibot изненадва с най-новия с робот прахосмукачка – Exvac 890

Роботите за почистване ставам все по-автономи и достъпни
 
Mamibot – небезисвестният производител на висок и средeн клас прахосмукачки роботи изненада приятно с най-върховия си модел ExVac 890 през 2021, а цената ще Ви изненада приятно. Моделът е подходящ за всички с над 120кв.м площ. Особено, ако не желаят да чистят робота си след всяко негово излизане.
 
 
В момента не е ясно кое по-бързо расте: дали клиентските претенции към техническите характеристики на продуктите в категорията робот прахосмукачка или иновациите, които няколко богоизбрани специализирани световни производители въвеждат в непрестанната си конкуренция помежду си.
 
Конкретно този модел, за който става въпрос в текста ни, вече трудно може да се определи като просто робот прахосмукачка, по-скоро е система вече.
 
Макар, разликите с предния модел ExVac 880 да не са големи на пръв поглед, няма как да не обърнем внимание на подобрената мощност с над 40% на хай енд модела ExVac 890, който в комбинация със своята база, в която има интегриран собствен контейнер за боклук, може да покрива и големи квадратури без човешки надзор и без да се налага да бъде почистван след всяко излизане. Отделно Приложението му ще Ви позволи много други глезотии, къде полезни, къде не толкова. Измежду тях, графикът на почистване и желаните места къде да НЕ чисти са може би най-високо-ефективните.
 
Този тип робот е напълно излишен за масовия клиент и за жилище под 100квм, поради факта, че и е по-обемист и разполага с технически параметри, които просто не могат да бъдат използвани на малки квадратури. Но пък, поради същите причини е направо задължителен избор за големите жилища, поради простата причина, че само робот с база, в която има интегриран контейнер може да покрие голяма квадратура без човешки надзор и намеса без да се задръсти собственият му контейнер. Впрочем, идеята не е нова, още преди 15г имаше такива китайски роботи. Причината да не се купуват тогава бе съвсем друга, тогава нямаше още картографиране и роботите реално можеха да чистят големи площи, тъй като напълно се губеха в тях.
 
Наличието на моп и мокро почистване на модела трябва да се сложи като може би последната причина да си купите ExVac 890… тъй като по това не се различава от другите модели по нищо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.