Трендове на родния пазар на роботите за дома от ново поколение

Eufy роботи

Под старо поколение роботи за дома се имат предвид добре познатите уреди като пералня, миялна, сушилня, кухненските роботи и др. Все домакински уреди под общия знаменател на бяла техника, без които разбира се, не можем да си представим съвременния живот в развития свят поне. Новото покеление роботи буквално изригна с настъпването на 21ви век, макар и да е замислено доста по-рано. В новото поколение се откроява най-популярният продукт: робот-прахосмукачка. Едва ли има някой, който да не е чувал за тях. Може би хората още не знаят за по-малко известните продукти от роботиката: роботите за почистване на стъкла, роботи за басейни, роботи-косачки и роботи-снегорини, както и миещите роботи за под /ако условно ги отделим от роботите-прахосмукачки/.

Новото поколение роботи прахосмукачки се отличава съществено от старото поколение. Да, и старите роботи вършат работата, за която производителите твърдят в рекламата им, но нямат собствена навигация. Разбира се не е и необходимо пералнята Ви да се разхожда из апартамента да събира мръсните дрехи и да ги пере в движение… Затова и следва да се зачеркне от списъка на роботите. А новите роботи, не само, че сами се придвижват, но вече и доста умно се придвижват, освен, че се усъвършенстват и в най-важното: да свършат конкретната си задача.

Българинът не се отличава съществено в потребителското си поведение от по-западните потребители. Не само това, но той и доста по-мъдро инвестира парите си в роботизираните продукти като отсява ненужни технически характеристики или напомпани с маркетинг марки. Българинът с доста по-малък бюджет прави отлично портфолио от роботи, които да го отмятат в досдната работа вкъщи и в градината.

Понякога това твърде добро портфолио се постига с покупки на продукти от чужбина, които или нямат гаранция или на практика клиентите не могат да се възползват от нея. Много клиенти имат проблеми и още на етап монтаж и стартиране на работата на робота си, особено ако говорим за роботите-косачки. В ROBOPOLIS добре осъзнаваме, че не можем да променим подобни тенденции на пазара, можем по-скоро да помогнем в разрешаването на проблеми при подобни тенденции. И го правим с голям успех. Правим монтажи и ремонти на марки и модели, които дори не продаваме, с което все пак удовлетворяваме клиентите си и ги печелим за последващи покупки. Ние сме фирмата извършила най-много монтажи на роботи-косачки в България, не само като брой роботи, но и като брой марки. Ремонтирали сме стотици роботи-прахосмукачки, дори на марки, които не сме чували преди да пристигнат в офиса ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.