Роботи за почистване на басейни – лесна поддръжка

В България има тенденция да се продават повече роботи за басейни, отколкото роботи косачки. Ето  и няколко важни съвети как да изберете робот за басейн. 
В България определено има бум в продажбите на роботи за басейни и роботи косачки. Интересна е тенденцията, противно на страните от Западна Европа, в България да се продават повече роботи за басейни… Това е така поради няколко важни причини: тепърва започва процесът, в който хората да напускат градовете и да се заселват в по-малки населени места с китни дворчета. Ние сме в южната част на Европа и басейн е по-лесно да се направи отколкото хубаво озеленяване. Узряването дали да се закупи робот косачка е по-бавен процес, отколкото за инвестиция в робот за басейн. Все пак роботите косачки имат алтернатива: конвенционалните косачки. И ако вече е направен този разход за обикновена косачка, много хора, макар и да осъзнават предимствата на роботите, изчакват да им остареят бензиновите или електрическите косачки до етапа на покупката на робот косачка. Не така обаче стои въпросът с роботите за басейни. На практика те нямат никаква адекватна алтернатива, почистването на дъното и стените на басейна е къртовски труд и превръща басейна от удоволствие в просто къртовски труд.
Най-масовите роботи за басейни в България са Dolphin М200, Dolphin S200 и Dolphin S300. Това е така, тъй като те покриват и най-масовите размери басейни в България: частните басейни. При избора на робот за басейн, най-важните 3 параметъра, които трябва да отчетете са:
  1. Дължината на басейна и дали е правоъгълен или бъбрековиден;
  2. Приложение за телефон и седмичен график за почистванията
  3. Дали да се покриват стените и водолинията /ако има такава/ или да почиства само дъно
Така например базовият модел Dolphin E10 e предназначен за 8 метрови басейни, но има съществен недостатък: не чисти стените и това е причината да се купува много рядко и да не попада в нашите препоръки.
М200 е също базов модел, но пък е много практичен и показва отлични резултати на правоъгълни басейни до 10м дължина, покрива дъното, ъглите и стените и е предпочитан от много клиенти.
S200 също може да се каже, че е базов модел за басейни до 12м, който обаче може да чисти и бъбрековидни форми, S300 го превъзхожда с наличието на количка за транспортиране и Приложение.
Разбира се по-скъпите модели имат и различни режими на почистване, но това не е толкова важно, тъй като и основният режим е много успешен за поддържането на ниска или никаква ежедневна замърсеност на басейна.
Роботите за басейни от марката НЕМО са също интересно предложение, при тях предимството е, че те наистина са напълно роботизирани, тъй като се движат с мощни батерии и се зареждат на индукция в самата вода, и можете да ги вадите веднъж на две седмици, колкото да им почистите кошницата с отпадъци.
Ако сте прочели докрай нашата скучна, но полезна за заинтересованите статия, можем да Ви предложим код за отстъпка 15% за всеки робот за басейн Долфин и НЕМО, валиден до края на месец юли 2020, кодът ни е: FB1001.
3 години гаранция
-3%
СЕЗОН 2022
-8%
0% лихва за 4 месеца с ПВ
СЕЗОН 2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.