Mamibot ExVac 660 срещу ExVac 680s

Разликите са и малко и много. Не зависи само от гледната точка на човек.
За педантите бихме казали, че разликите са много. А за хората с малки жилища разликите пък ще бъдат усетени минимално и може би за тях не си заслужава да похарчат повече пари за по-скъп модел.
Първото и най-важно нещо, за което хората вероятно не предполагат е, че хардуерът и на двете функции: почистване и на сухо и на мокро, е на 99% същият и в двата модела. Т.е. четките, странични и централни, филтрите, протекторите им контейнерите за сухо и мокро почистване са еднакви, включително и като вместимост. Като разлика Mamibot 680s можем да кажем, че има по-мощен вакуум. Но с просто око и двата робота ще почистят еднакво добре, по-скъпият модел ще успее да дръпне невидими за окото микроскопични частици с по-мощния си вакуум.
С еднакви дистанционни, ако това има някакво значение изобщо…
Също така, и двата модела имат възможност за работа с приложение и доста сходна навигация с умно поведение. Мамибот 660 няма видеокамера и възможност за картографиране, което се явява голямо предимство в големи жилища или в малки площи, но с много помещения или други препятствия.
Навигацията има някакво значение в горните два случая, но имайте предвид, че само в сухия режим. Мокрият режим следва съвсем друга логика. Там целта е да се разделят умишлено малки квадратури, за да може парцалът да бъде ефективен върху тях, в противен случай, ще започне замазва.
За щастие, и за разлика от други марки, при които няма подобна функция, при Мамибот има умно разделяне, когато е на мокър режим. Имате възможност да указвате на робота в коя посока да чисти, и в коя посока изобщо да не ходи, само в зависимост от това как го поставяте на пода. По този начин можете да си гарантирате, че няма да чисти голям хол наведнъж и да се получи ефектът на замазването, от който не един и двама клиенти са се оплакали в миналото. Разбира се, ако не ви се занимава и изрично искате да почисти независимо колко голям хол наведнъж, отново, в зависимост само от позиционирането му на пода, роботът и с такава задача ще се справи. Тази функция е обяснена добре в упътването, не е тук мястото да се мъчите да я разгадаете, ако не сме я обяснили добре тук…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.