iLife срещу Mamibot

Безспорно марката iLife направи фурор, ако не на световния, то със сигурност на родния пазар. Не един и двама хора бяха изненадане, когато марката зае  лидерската позиция по продажби последните години. Е, може би не по оборот, но по бройки със сигурност, което е по-важно за  потребителите, първото е от значение единствено за търговците.
Първо, iLife заля пазара с толкова много модели роботи, че с това принудиха дори iRobot да свият драстично в портфолиото си броя на моделите и да се съсредоточат в по-горните си серии, т.е. само в по-скъпите модели. В същото време разликата в самите модели на айлайф не е никак голяма, и което е още по-странно в повечето от хибридните им модели за сухо и мокро почистване липсва най-важната комбинация: моп+осносвна четка. Има я само в един модел iLife v7s, и който е купил този модел, той е съжалил… само технически проблеми и разправии по сервизи, поради простата причина, че е грешно замислен и поради това дава много дефекти. Много български търговци дори отказаха да го внасят и продават, за да си спестят проблемите с него.
Мамибот, от своя страна има по-скромно крива на развитието си. Дори в началото стартира със своя върхов модел Prevac 650, но не тръгнаха добре нещата, макар и като списък с технически характеристики да биеше айлайф, мамибот привак 650 също имаше не малко дефекти, но при него не се дължаха на погрешната концепция, а в под изпълнителя на електромоторите на колелата им. Мамибот изчистват този проблем и изгряват с новия си модел ExVac 660, който спокойно можем да кажем, че бие всички модели на iLife, било то хибридни или обикновени прахосмукачки роботи. Защо ли? Ами поради простата причина, че има всичко, с което те разполагат, работи дори с Alexa, има жироскоп, и има и основната четка. А неговият по-голям брат Mamibot Exvac 680s има и безценното картографиране, с което можем да кажем, че това е таванът на бюджетните роботи. Човек, който иска да даде средни пари за смартфон Xiaomi Lenovo или Huawei, т.е. с максимум технически характеристики, би избрал именно робот с марката Mamibot.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.