Пролетното почистване 2019 и някои нюанси в роботите на пазара днес

Irobot roomba i7+
И тази година сменихме зимните гуми, дъждовете поотминаха и идва ред на пролетното почистване. Вече всеки е чувал за роботите и за ползите от тях никой вече не се съмнява, нашата цел е да дадем най-актуалните
Традиционното вече не е това, което беше. Сега редица марки роботи прахосмукачки като Neato, iLife, iRobot, Proscenic така или иначе целогодишно са в помощ на хората. Хибридните роботи за комбинирано почистване на сухо и мокро са също много нашумели, особено последните 2-3 години, благодарение на многобройните китайските марки роботи, кои добри, кои недотам, кои откровени мошеници. Но така или иначе в категорията на хибридните роботи китайските производители са най-добрите а именно Proscenic и iLife и отскоро Hobot. ILife ни заливат с богатата си гама от десетина модела за мокро почистване. Претенциозните, които желаят максимума от потенциала на основните четки, без да се налага да ги почистват така редовно, както трябва, има модели, които имат освен стандартната четка, съшо и силиконови четки от iLife. При iRobot 8ма и 9та серия на производителя пък са само със силиконови валяци са ги кръстили.
i7+ от iRobot ще освободи натрупания боклук в последния писък на модата от американския производител.
Миещите модели са предимно запазена територия на Monueal,  2018 Hobot излезе с може би най-добрия миещ модел Legee 668 , а 2019 се готви с Legee 669. И макар да е толкова ефикасен отскоро в почистването на пода, Hobot за пореден път доказва защо е лидер в роботите за прозорци с новия си модел Hобот 298, който има ултразвукова пръскачка, особено подходяща за недостъпните прозорци, които цяла зима ги е брулил вятърът на протестите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.