Често срещани проблеми при експлоатацията роботите прахосмукачки

Купихме си робот прахосмукачка, чисти прекрасно, всички сме възхитени, но… Но, по някое време започват проблемите.
Дори и roomba 966roomba 980 на iRobot да имате или примерно Neato D5, които се смятат за двете марки върха на сладоледа ще дадат проблеми. Рано или късно.
Затова по-добре превенция, отколкото проблеми, сервиз, нерви..
Интересно, че едни и същи проблеми може да се срещнат в различни марки. Забелязваме при употребата както на горе цитираните марки, така също и при iLife, Mamibot, Proscenic, LG следните казуси:
  1. Традиционното тракане на четките… Това тракане почти винаги спира след като ги почистите в единия и другия край, там където имат контакт с робота. Но тракането може и да продължи ако има разтопена или деформирана пластмаса от прекалено дълга употреба с непочистени четки и лагерчетата им.
  2. Свирене. Свиренето изисква малко по-задълбочена профилактика. На електромотора на вакуума, както и перката му, също на електромотора на четките, както и зъбчатките им. А именно почистване и смазка, това би трябвало да отстрани проблема. Освен ако няма вече нещо деформирано. Също така е добре да смените филтъра след профилактика на вакуумния мотор.
  3. според марката, примерно на iRobot не забавят ход при срещане на физическо препятствие. Изисква се почистване на датчиците на бронята, които се намират под нея.
  4. според модела, iLife примерно, може да падне от стълбите, макар че всички марки имат датчици за стълби и др. Трябва добре да се почистят датчиците са зацапани и реално индикират, че роботът не среща стълби
  5. при моделите за мокро почистване като Braava 390 моповете пускат много вода, дозаторчето е за смяна
  6. хибридни модели роботи прахосмукачки за комбинирано сухо и мокро почистване като Hobot не пръскат достатъчно вода, сменете дюзите, има резервни в комплекта ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.