Бюджетните ILife срещу Mamibot и iRobot 600 серия

ILIFE A6
Двете може би най-нашумели марки от така наречените бюджетни роботи са именно ILife и Mamibot. Цените им започват от базовите им модели за само 349 лв и най-скъпите модели приключват до около 600 лв, от където започват цените на най-базовите модели на iRobot 6та серия.
Сега, за айробот много е писано и много е казано. Безспорно най-надеждният робот, който може да издържи дори при 10 години умерена експлоатация. Световно качество номер 1 на хардуeра безусловно. Който иска да няма проблеми със сервизи и след гаранционен период още дълго време, най-добре да се ориентира към айробот, коя да е серия, дори и базовата серия е максимално надеждна.
Разбира се, за същите пари, бюджетните марки предлагат пълни кутии с аксесоари, резервни консумативи и имат повече функции, като мокро почистване, wi-fi, видеокамери, по-нисък корпус, литий-йонни батерии, виртуални стени, и т.н. И което е най-странното, софтуерът им също е по-добър, тъй като повечето от тях имат много разнообразни програми на почистване, вкл. последователно почистване, за разлика от iRobot 600 серия.
Дотук обяснихме разликата между световния лидер iRobot и нашумелите бюджетни хибридни роботи, които имат мокро и сухо почистване от марките iLife и Мамибот. Разликите между iLife и Мамибот са по-тънки. Като цяло трябва да знаете, че хибридните модели на iLife не разполагат с основна четка. Докато Mamibot има не една, а две основни четки. Наличието им със сигурност осигурява по-добро ежедневно почистване, но забелязваме, че клиенти, които имат домашни любимци не желаят основни четки, защото се налага по-често да ги почистват от намоталите се косми. Тук всеки трябва да направи своя избор, дали иска максимално чисто да бъде, за сметка на малко по-досадна намеса от негова страна, или може с минимална намеса от негова страна да се примири с наличието на някое и друго боклуче по пода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.