Подходящият робот

iRobot Roomba 681 прахосмукачка робот

Има толкова много почистващи роботи за под в Robopolis.bg, че е много трудно да си избера…“това се чува от повечето клиенти на Робополис.

Нашата фирма( Горал Интернешънъл ЕООД) е първата на пазара, която внесе iRobot, с което започна реално бизнесът с роботи в страната ни края на 2005г. Действително преди 10-15 години моделите на пазара ни бяха само 2-3, а към днешна дата има вече десетки марки, и всяка една има поне 4-5 модела.

Изборът кой точно робот да си изберете става на пръв поглед все по-труден и със сигурност отнема време на клиентите ни да стигнат до най-подходящия робот за тях.  Затова ние съветваме, освен да четете наши конкретни статии по този въпрос, също и най-вече да се консултирате смело с нас по телефонаНие предпочитаме да отделим повече време с клиент в консултация по телефона и да сме уверени, че клиентът е разбрал добре какво му продаваме като технически параметри и какво  да очаква от робота си, и разбира се, също така и какво да не очаква…

Но нека започнем от самото начало. Ако нямате изобщо никакъв робот вкъщи, при всички положения е добре първо да се спрете на модел робот, който има функция за сухо почистване, с прахосмучене, и за препоръчване моделът да има поне една странична четка и поне една основна четка. Ако има повече от една, още по-добре, защото четките са толкова важни колкото и вакуумът. Сухото почистване е ежедневна и основна функция, затова е добре да имате при всички положения първо робот прахосмукачка, и след това други роботи с други функционалности, като миещи роботи, за стъкла и тн.

Бюджетът предопределя максимално и изборът Ви. При всички положения ако имате бюджет около 500-600,-лв вземете хибрид или надеждна прахосмукачка-робот. Ако нямате килими, хибридният модел е възможен и добър вариант. Ако имате килим съветваме при бюджет за един робот, изберете само прахосмукачка. Ако имате бюджет за два, и имате килими, не избирайте хибрид, а специален миещ модел, и робот прахосмукачка, според финансите.

Не Ви съветваме да купувате роботи под 400,лв, тъй като те са осакатени откъм технически параметри. Ние разполагаме с такива модели, макар и да не сме ги сложили в сайта си, ако Ви е за подарък, можете да ни попитате евентуално за тях.

Роботите за прозорци нямат отношение към роботите за под, и там изборът от марки модели е доста по-ограничен, за тях ще пишем в отделна статия, тъй като те имат два принципа на работа, с които е добре да сте запознати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.